Actiedag in en om het Tuchmacher Museum Bramsche
Met de steun van herders Norbert Stehmann van Hof Tepe en Jörg Langen van Kloster- und Gutsschäferei Langen zijn er veel interessante dingen te leren over het houden van schapen. Een hele kudde - meer dan 200 schapen - wordt geschoren in de weide achter het museum. Traditioneel schaapscheren met de hand, het werk van herdershonden en verschillende schapenrassen zijn ook te zien. In de ververij verven de actieve leden van de Kunterbunte Wollspinnerey wol met meekrap in Bramsch rood en demonstreren oude ambachtelijke technieken. Natuurlijk worden er ook wollen dekens gemaakt op de historische machines van het museum.
In het molendorp bieden regionale producenten culinaire hoogstandjes en textiel van schapen aan. Het aanbod varieert van kaas, zuivelproducten en worst tot wol, garen en zeep tot gebreid en geweven textiel en dekens. De bakkerij Justus biedt ook gebak, snacks en drankjes aan in het pop-up café.
Dit jaar presenteren boerderijen uit de ecomodelregio Hasetal ook biologische producten op het Mühlenort. Er zijn allerlei regionale lekkernijen te ontdekken, van groenten, brood en gebak tot kaas en hartige gerechten.