In het spoor van de vroegere Heerlijkheid Lage (13,5 km)
Omdat men Lage bij de territoriale herindeling van Europa na het einde van de Dertigjarige Oorlog simpelweg was vergeten, droeg de plaats lange tijd de speciale status van 'Heerlijkheid'. Tot 1803 was Lage daarom een politiek zelfstandige kleine staat met eigen rechtspraak. Nu herinnert een vervallen oude kasteelruïne nog aan deze tijden. Het vroegere kasteel Lage was tot aan de Spaans-Nederlandse oorlog een indrukwekkend bastion en werd na het vertrek van de toenmalige graaf door Nederlandse troepen opgeblazen.
Vlakbij de oude ruïne ligt aan de oude arm van de Dinkel de bijna 750 jaar oude watermolen. Kenmerkend zijn de twee waterraden, waarvan er een werd gebruikt voor de productie van meel en de andere voor de productie van plantaardige olie. Tot de dood van de laatste molenaar in 1957 was de korenmolen nog in bedrijf. Daarna dreigde de molen in verval te raken, tot de molen begin jaren 70 door het district Grafschaft Bentheim werd gerestaureerd en sindsdien op bepaalde dagen in gebruik is. Tegenover de watermolen ligt het oude molenaarshuis, waarin tegenwoordig een gezellig theehuis is gevestigd.
Vlakbij de ruïne en de molen ligt het oude herenhuis uit 1686. De typisch Nederlandse bouwstijl is onmiskenbaar. Tegenwoordig is het in handen van Stichting Twickel en niet toegankelijk voor het publiek.
Een ander overblijfsel uit de tijd van de landheren is de vlakbij gelegen Eichenallee met de omstreeks 1850 gebouwde en grotendeels gerenoveerde landarbeidershuizen. Hier woonde ooit het personeel van de landheer. Ook de landarbeidershuizen zijn tegenwoordig in bezit van de Stichting Twickel.
Aan het eind van de Eichenallee begint de 'Lager Busch', een prachtig bos- en weidelandschap aan de rand van de Dinkel.